09 01 2020 / 14:07

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
25 12 Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 25 decembar 2019 16:26

“Opštine i gradovi

po meri privrede”

 

 

 

Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora,  prisustvovala je radnom susretu sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem i rukovodstvom NALED-a.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Novog Sada, Šapca, Ćuprije, Stare Pazove, Pančeva, Sombora, Leskovca, Čačka, Niša, Raške, Rume, Požarevca, Subotice, Velike Plane, Bora, Užica, Gornjeg Milanovca i Pećinaca.

Svi ovi gradovi stekli su sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju (BFC SEE) ili su u procesu sertifikacije i naveo da ministarstvo podržava program sertifikacije jer olakšava i unapređuje rad lokalnih samouprava, koje su najbliže građanima.

U Srbiji je Program certifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem startovao 2008. kao jedinstvena inicijativa za poboljšanje kvaliteta usluga i informacija koje lokalne samouprave pružaju privredi. Dosad su 54 lokalne samouprave iz Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije prošle proces certifikacije i još 33 su u procesu.

Ministar Ružić je na okruglom stolu “Opštine i gradovi po meri privrede” rekao da  se unapređenjem poslovnog ambijenta privlači više investitora i obezbeđuje kvalitetniji život građana.

Svake godine, kako je dodao, Ministarstvo izdvaja sve više sredstva kroz Fond za lokal i prošle godine ona su iznosila 320 miliona dinara, ove 490, a već u budžetu za 2020. biće povećana na 520 miliona.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Novogodišnji program

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Božićne i Novogodišnje čestitke

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .